Koláč chačapuri
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 5g instantního droždí(nebo 1/2kostičky čerstvého), 125ml mléka, 3vejce+1prošlehané, 60g másla, lžička soli, kousek másla na potření upečeného koláče. Na náplň: 400g balkánského sýra, 1mozzarella, 1vejce, máslo
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku, droždí, sůl a pořádně promícháme.Přilijeme vlažné mléko, tři vejce, vlažné máslo a všechno pořádně promícháme a vypracujeme hladké těsto.Povrch poprášíme moukou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Balkánský sýr rozemneme v prstech, mozzarellu nakrájíme na malé kousky a promícháme s vejcem.Do směsi přidáme pár kousků změklého másla.Těsto i náplň rozdělíme na poloviny.Těsto rozválíme na placku a naplníme polovinou náplně.Okraje zabalíme a uprostřed spojíme.Takto vzniklou kouli položíme spojem dolů na plech vyložený pečícím papírem a opatrně ji zploštíme na placku vysokou 1-2cm.Stejným způsobem uděláme i druhou placku.
Potřeme prošlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 240°C asi 10min.
Ihned po vytažení potřeme kouskem másla.
Podáváme nejlépe teplý, ale výborný je i za studena.
Balkánský sýr rozemneme v prstech, mozzarellu nakrájíme na malé kousky a promícháme s vejcem.Do směsi přidáme pár kousků změklého másla.Těsto i náplň rozdělíme na poloviny.Těsto rozválíme na placku a naplníme polovinou náplně.Okraje zabalíme a uprostřed spojíme.Takto vzniklou kouli položíme spojem dolů na plech vyložený pečícím papírem a opatrně ji zploštíme na placku vysokou 1-2cm.Stejným způsobem uděláme i druhou placku.
Potřeme prošlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 240°C asi 10min.
Ihned po vytažení potřeme kouskem másla.
Podáváme nejlépe teplý, ale výborný je i za studena.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé